Wanneer je een restaurant bent is het zeker belangrijk om een unieke en aantrekkelijke menukaart te hebben. Wanneer je dit niet hebt, is de kans groot dan mensen minder zullen bestellen of makkelijker ergens overheen kijken. Om dit te voorkomen kun je het beste het ontwerp uniek maken. Er zijn verschillende tips die je hierbij kunnen helpen.

Een memorabel design

Wanneer je een ontwerp van je menukaart gaat maken, is het handig om het een memorabel design te geven. Met memorabel bedoelen we dat mensen de menukaart zullen onthouden. Op die manier zullen zij het restaurant onthouden en vaker terug komen. Daarnaast zal er dan meer besteld worden, omdat de hele menukaart nagekeken wordt.

Een menukaart die jij je herinnert wanneer je het restaurant uitloopt, heeft indruk op je gemaakt. Je zorgt er naast het feit dat iemand terug komt, ook voor dat mensen erover gaan praten en er gratis reclame gemaakt wordt.

Speciale gerechten

Wanneer je een menukaart hebt die memorabel is, is het handig om er speciale gerechten op te zetten. Dit zijn specials die bijvoorbeeld eens in de maand terug komen of misschien eens per week. Op een gegeven moment zullen mensen de specials gaan herinneren en speciaal voor deze specials terug komen.

De menukaarten in hun unieke vorm kunnen één grote pagina hebben met verschillende specials of een specialist kan op een bord los van het menu geschreven worden. Bij een bord heb je wel het gevaar dat niet iedereen het bord zal lezen.

De grote van de menukaart

De meeste restaurants hebben een vrij eenvoudige kleine menukaart. Het zijn kleine kaartjes die je overal wel ziet liggen. Het kan alleen al helpen om de menukaart net wat anders te vouwen of de grote te veranderen. Op die manier zal een menukaart veel unieker zijn dan een andere kaart. De kaart zal anders ogen, maar ook anders in je handen liggen. Op die manier zorg je voor een echte unieke ervaring.

Wanneer je de grote wilt aanpassen kun je het beste gaan voor een grootte die goed vast te houden is, maar wel makkelijk te onthouden is. Je weet dan zeker dat het te onthouden valt.

De vorm van de menukaart

In de meeste gevallen zal een menukaart een rechthoekige vorm hebben. Als je een menukaart wilt dit echt uniek is, kun je kiezen voor een andere vorm van deze menukaart. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een ronde menukaart of een achthoek. Dit gebeurd niet vaak in een restaurant, waardoor het makkelijk onthouden wordt door de gasten die dit soort dingen nog nooit ervaren hebben.

Welke kleuren zijn er?

Verder kan het handig zijn om te gaan bekijken welke kleuren er bij je restaurant passen. Dit kunnen kleuren zijn zoals geel of rood. Dit zijn kleuren die erg opvallen, waardoor de menukaart in één oogopslag zal opvallen. Iedereen zal de kaart zien staan, zonder er bewust naar hoeven te kijken. Dit zal de menukaart dan ook erg uniek maken.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *