Belgische specialiteiten

Je vraagt je af waar België eigenlijk bekend om staat. België staat bekend voor meerdere specialiteiten zoals de welbekende Belgische friet. Deze friet is zo heerlijk omdat het van een bepaalde aardappel af moet komen en op een bepaalde manier wordt gesneden en gebakken. Deze heerlijke friet kent iedereen wel en vooral met de typische Belgische mayonaise erbij. Er zijn ook andere sauzen beschikbaar als je mayonaise niet zo lekker vind, maar deze specialiteit staat bekend met de mayonaise. Dit verrukkelijk gerecht vult iedereen zijn maag met vreugde en je krijgt er maar niet genoeg van. Als je een portie op hebt wil je er gelijk nog meer. Zo lekker is het.

Mosselen en meer

Een ander bekende specialiteit uit België is mosselen. Je kan dit bijna overal vinden. Het wordt vaak geserveerd met groente erbij of met witte wijn, natuurlijk wordt het ook geserveerd met andere dingen erbij. Ook dit gerecht vult de maag van iedereen die het eet. Het heeft een rijke smaak waardoor je van deze specialiteit echt kan genieten.

Ook wordt er vaak stoofvlees gegeten. Dit heerlijk gerecht heeft iedereen in België wel eens klaar gemaakt en met veel plezier opgegeten. Bij deze heerlijke specialiteit zit ook een verrukkelijke dikke saus. Deze saus wordt vaak aangedikt met verschillende spulletjes die je kan vinden in iedere keuken. Het vlees wordt langzaam gestoofd en uiteindelijk wanneer het klaar is en op je bord ligt smelt het gewoon weg in je mond, zo lekker is het!

Chocola eten

Chocola! Chocola is ook een bekende specialiteit bij de mensen in België, maar ook voor mensen in andere landen. Je kan natuurlijk gewone chocola bij de supermarkt halen of bij een tankstation, maar als je typische Belgische chocola wilt dan moet je echt langs de chocolatier. Hier wordt de chocola zelf gemaakt en heb je de typische Belgische chocola. De chocola in België wordt op een bepaalde manier gemaakt waardoor je de bekende specialiteit hebt.

België staat ook bekend om de vele verschillende soorten bier die ze hebben, ze staan ook wel bekend als het bier land. Sinds er geen wetten zijn bij bier (wat je mag toevoegen) ontstaat er vaak zoete bier, maar ze hebben ook bier dat heel bitter is Er zijn ook nog veel meer typische Belgische specialiteiten. Al deze specialiteiten zijn al jaren lang zo populair in België. Voor iedereen die in België komt zit er altijd wel iets tussen voor je. Dus je hoeft geen zorgen te maken dat er iets is wat je niet lekker vind.